Pretraga
Close this search box.

Izložba posvećena omladinskom pozorištu ,,Susret’’ na Čukarici

Izložba ,,Istorija amaterskog pozorišta Susret’’, otvorena je sinoć u Galeriji “Start 06” Kulturnog centra ,,Čukarica’’, u okviru manifestacije Dani evropske baštine.

Autor ove izložbe je Goran Janković, jedan od članova pomenutok pozorišta. On je kroz pozorišne plakate, fotografije, programe, ulaznice…pokušao da našim sugrađanima približi rad ovog pozorišta koje je postojalo od 1967. do 2000. na Čukarici.

Ovaj događaj okupio je tri generacije koje su bile deo ove priče. Došli su najstariji, oni koji su učestvovali u njegovom osnivanju 1967. ali i oni mlađi, koji su na velikoj sceni KC ,,Čukarica’’ odigrali poslednju predstavu ,,Maratonci trče počasni krug 2000-te’’. Tu su bili i građani koji su hteli da čuju nešto više o ovom pozorištu.

Prisutne je pozdravio i vršilac dužnosti direktora KC „Čukarica“, glumac Miodrag Rakočević, koji je izjavio da je Kulturni centar spreman da podrži svaku dobru inicijativu koja je usmerena ka ponovnom pokretanju omladinskog pozorišta na Čukarici.

U prijatnoj atmosferi, okruženi plakatima i fotografijama sa različitih nastupa, prisutni su evocirali uspomene na rad ovog pozorišta koje je nastupalo na brojnim jugoslovenskim, ali i evropskim scenama.

Tagovi:

Pročitajte još: